menu-jazz2

Ελλάδα

Ελλάδα 2021

Billy Pod

Το άλμπουμ του, Drums to Heal Society, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019 δεν τοποθέτησε απλώς τον Βασίλη Ποδαρά σε μια πρώτη γραμμή κρούσης των νεώτερων ντράμερ διεθνώς, αλλά τον ξεχώρισε και σαν συνθέτη και οργανωτή μουσικού συνόλου με αξιώσεις. Έχοντας πολύ καλές μουσικές σπουδές και μια δεκαετή τουλάχιστον δημιουργική πορεία σε σχήματα όπως το Baby Trio του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη και το Next Step Quintet / Quartet (του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος) αλλά και ως συνεργάτης μουσικών διεθνούς εμβέλειας, όπως οι Tivon Pennicott, Manfred Schoof, JD Walter, Gilad Atzmon κ.ά. ο Βασίλης Ποδαράς έχει πια ως βάση του το Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Antoine Karacostas Trio

Antoine Karacostas (πιάνο), Anders Ulrich (κοντραμπάσο), Simon Bernier (ντραμς)

Ο Ελληνογάλλος πιανίστας Αντουάν Καρακώστας έχει βρει έναν προσωπικό καλλιτεχνικό / εκφραστικό δρόμο που ισορροπεί την εξαιρετική τζαζική του κατάρτιση με την πολιτισμική του κληρονομιά. Έτσι, στους δίσκους του (Trails και Insulary Tales) απολαμβάνει κανείς την δεξιοτεχνική του πιανιστική διεισδυτικότητα και την εκπληκτική ενότητα του τρίο του πάνω σε καθαρά λυρικές βάσεις που χτίζονται τόσο μέσα από original συνθέσεις όσο και από εξαιρετικές διασκευές λαϊκών, ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών μας που διατηρούν την αυθεντικότητά τους μέσα στην φρεσκάδα ενός εντελώς δημιουργικού και μοντέρνου τζαζικού κλίματος. Η μελωδική και ρυθμική σπιρτάδα των μουσικών σαν συνύπαρξη με τις εγγενείς ποιότητες του μουσικού υλικού είναι απόλαυση.

Διαβάστε περισσότερα...

Sokratis Votskos Quartet

Σωκράτης Βότσκος (σοπρανο σαξόφωνο, μπάσο κλαρίνο), Λέανδρος Πασιάς (πιάνο), Ευάγγελος Βραχνός (κοντραμπάσο), Κώστας Αναστασιάδης (ντραμς)

Με τρία-τέσσερα χρόνια καλλιτεχνική ζωή και με μια διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία (το άλμπουμ Sketching the Unknown στην βρετανική Jazzman Records το φθινόπωρο του 2019) το σχήμα αυτό αποτελεί μια από τις νέες μουσικές δυνάμεις που ξεχωρίζουν στην εγχώρια σκηνή. Με βάση την straight σύγχρονη τζαζ αλλά και με πολλές ethnic επιρροές από τα Βαλκάνια, το γκρουπ μέσα από τις συνθέσεις του Σωκράτη Βότσκου προσεγγίζει σφαιρικά την modal jazz έτσι όπως την ξέρουμε από τον Miles και τον Coltrane αλλά και όπως την συναντάμε σε όλη την γκάμα της ελληνικής μουσικής ή/και της ανατολικής μουσικής παράδοσης. Μία πραγματικά φρέσκια και δημιουργική προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα...

Dimitris Tsakas

Δημήτρης Τσάκας (άλτο σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Fender Rhodes (πλήκτρα), Yoel Soto (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Λιόλιος (ντραμς)

Πολυπράγμων μουσικός, ξεχωριστός και άριστος άλτο σαξοφωνίστας – αλλά και κιθαρίστας – ο Δημήτρης Τσάκας διακρίνεται μέσα και έξω από την τζαζ. Έχει δύο προσωπικά άλμπουμ (Growing Up και A Man Dreams) καθώς και ένα τρίτο που πρόκειται να κυκλοφορήσει (Back of Beyond, όλα με συνθέσεις δικές του που τον τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της εγχώριας σκηνής και έχει ασχοληθεί και με special jazz projects όπως την παρουσίαση της μουσικής του Charlie Parker σε ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές – ανάμεσά τους και στη σειρά «Η Jazz στο Μουσείο», την οποία επιμελείται από το 2019. Οι εξωτζαζικές του συνεργασίες είναι με Vangelis, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρι Αλεξίου κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα...

Anna Stereopoulou

Μια πολυπράγμων σε επίπεδο ambient, ηλεκτρονικής και εφαρμοσμένης μουσικής συνθέτρια και πιανίστρια αλλά και ηχητική ερευνήτρια. Η Άννα Στερεοπούλου γράφει μουσικές για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, για μπαλέτο κ.ο.κ. και υλοποιεί ενδιαφέροντα και πολυμεταβλητά ηχητικά projects στα οποία δίνει την ονομασία «κυματικό περιβάλλον». Πρόσφατες δουλειές της, όπως τα projects Syn και Plano, έχουν βραβευθεί διεθνώς και κινούν ένα διαρκές ενδιαφέρον καθώς παραμένουν ανοικτά σε διεπιστημονικό επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με τη σύγχρονη μουσική και multi-media δημιουργία. Η Άννα Στερεοπουλου υπογράφει την πρωτότυπη μουσική στα επετειακά σποτ «200 Χρόνια Ελληνικό Κράτος – 200 Θαύματα και Άλματα» που προβάλλει η ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in